2012. február 10., péntek

Folytatás: Kőbányai sorház 2.

Kedves Olvasóim!


Korábban megkezdett sorozatom 2. bejegyzését olvashatjátok a kőbányai kis sorházi lakás folyamatban lévő átalakításáról. Ha esetleg az első részről lemaradtatok volna, vagy nem rémlik már, hogy mi is volt pontosan, akkor utána tudtok gyorsan nézni itt.
Megint egy hosszadalmas és szövevényes egyeztetéssorozaton vagyunk túl, de próbálom mindig viszonylag röviden összefoglalni, hogy aki nem annyira ér rá munkaidőben, annak is legyen kedve végig olvasni ;).
De a lényeg! Örömmel jelenthetem, hogy a végleges alaprajzi elrendezés MEGSZÜLETETT!
Na persze van még egy - két kis csücsök, ami változhat időközben, de lényeges dolog már nem fog. (Pl. lehet, hogy mégis lesz kandalló...)

Tehát, most jöhet a tervezés élvezetesebb része, hogy a mostmár szuperül funkcionáló, minden igényt kielégítő kis lakásunk, hogyan is fog kinézni... (Na de ez még nem a mai bejegyzés témája. :))

A korábbi változatokból az lett a nyerő, hogy a szülők egy hálófülkében alszanak, de a végleges megoldás szerint ez nem egy helyiség lesz, hanem valójában csak az ágy, sőt, hogy kihasználjunk minden lehetőséget a tárolásra, az ágy alatti területet fiókos tárolókkal fogjuk hasznosítani.
Az elképzelésemhez hasonlóra egyelőre egy szép példa: (forrás:http://lakbermagazin.hu/)

A megfelelő szellőzésre és világításra persze majd nagy hangsúlyt kell fektetni, de egyelőre a korábban említett Velux fénycsatorna lehetősége is fennáll, mint a természetes fény behozásának lehetősége.
A másik jelentősebb változás, hogy a keskeny és hosszú jelenlegi előszoba végébe tervezett nagy, mindent elnyelő gardóbszekrényt felváltja egy konkrét gardrób szoba vagy inkább tároló, ahol olyan "seholsincsjóhelyen" dolgokat lehet tárolni ezrével, mint a ruhaszárító állvány, a vasaló állvány, a porszívó, a nagybőrőnd, a korcsolyák, és még ki tudja mi. Padlótól a mennyezetig.
A gyerekek ruhái és személyes holmijai a saját szobájukban elhelyezett gardóbszekrényekben lesznek elhelyezve, mindkét gyerekszobában egy 2,0 m széles, és akár a mennyezetig beépített egyedi gardóbszekrény került. (A bútorok konkrét tervezése és kialakítása egy későbbi fázisban fog megvalósulni, 2-3 héten belül.)
A szülők dolgait tisztességes hálószobájuk híjján a nappaliban kell lehelyezni, lehetőleg "láthatatlanul" vagy legalábbis dekoratív módon. A régi bontásra ítélt cserépkályha melletti falszakasz éppen adja magát egy 60 cm mély gardróbszekrény beépítésére, nincs is középpontban látványilag sem, a vállfákon tartott ruháiknak bőven elegendő, megjelenését pedig színében, stílusában a nappali bútorkombinációjához fogjuk igazítani. Polcos rész a nappali bútorkombinációjában, annak részeként lesz megoldva, mert az összehajtott ruháknak nem szükséges a 60 cm mélység, elegendő a 40-45 cm.)
A nappali tárolóbútorait a lehető legszemélyreszabottabb kihasználhatóság érdekében egyedi tervezésűre gondoltuk első körben, de vannak praktikus és gazdasági megfontolások, amikor ezeket az elképzeléseket felül kell vizsgálni. Ez a megfontolás most az IKEA aktuális nappali bútor akciója, miszerint a nappali bútor vásárlási értékének 20%-át ajándékutalványon visszakapod. És főleg az akció csak február 29-ig tart... Szóval most gyorsan átnyergeltünk arra, hogy megnézzük egyáltalán lehetséges-e, illetve tetszik-e olyan kombináció, amit ott megvásárolhatunk, ahelyett, hogy az általában kevésbé versenyképes egyedi bútort készíttetünk.
A végleges alaprajzi változat tehát ez lett:

A következő bejegyzésben már perspektív rajzok jönnek, hogy ne csak alaprajzilag, de már térben is el tudjátok képzelni a lakást, valamint igyekszem már minél több színes tervvel is jelentkezni.
Jahhh! Csak előbb még a világítási tervet is el kell kezdeni egyeztetni, mert az Ügyfél generálkivitelezőt bízna meg a felújítási munkákkal, és javaslatomat kérte erre vonatkozóan, (így a kivitelezési árajánlathoz erre mielőbb szükség van.) Én pedig szépen javasoltam kedvenc generálkivitelezőmet, akivel szuperül lehet együtt dolgozni, és a megbízhatóság mintaképe. (Ezért ha már szóba került, egy kis reklám neki is.... aki a honlapomat ismeri, ott is megtalálja az elérhetőségeit, de egyébként a munkái itt láthatók: http://www.konstart.hu/

Hamarosan újra jelentkezem, addig is ne felejtesetek el szavazni a jobb felső sarokban található közvéleménykutatásra, ha még nem tettétek meg, valamint ha tetszik a blog, vagy pont ez a bejegyzés, akkor osszátok meg ismerőseitekkel.
Ha véleményetek van, akkor azt pedig velem oszthatjátok meg a bejegyzés alatt.
Jó szánkózást a hétvégén!
Ha fáztok, akkor pedig javaslom az otthon melegét télen is, nyáron is ;).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése